måndag 19 december 2011

Dagens U.K.M- väska!

Som jag skrev i mitt tidigare inlägg har jag ägnat dagen åt att sy en väska.
Så här blev den!

Insidan har som vanligt en tvådelad ficka, en ficka med dragkedja och ett nyckelband med karbinhake. Självklart också ett näsduksfodral.

Nu börjar det bli brådis!!!

Ja, nu är julen väldigt nära och som vanligt är det massor att göra.
Borde ju egentligen vara förberedd men icke. Det blir samma brådska varje år. Men det kanske är så det ska vara... Jag tycker ju faktiskt att de är kul också.
Hur som helst fick jag en förfrågan om jag hade några dregglisar till en liten tjej. Det hade jag faktiskt... men jag är av den naturen att jag helst vill att det ska finnas många att välja på så nu på morgonen tog jag och tillverkade några fler.
Resten av dagen ska jag ägna åt att sy en väska, som också ska vara klar före jul =)

söndag 18 december 2011

För snoriga näsor!

En bekant till mig har vid ett tidigare tillfälle köpt ett helt gäng med näsduksfodral. Hon har använt dem som "gå bort presenter". Nu hade hennes lager tagit slut och behövde några fler.
Jag måste säga att det är rätt smart tänkt att ge bort dessa små presenter till vänner man besöker. För alla faller vi ju, mellan varven, offer för förkylningar och snoriga näsor, och det är ju faktiskt trevligare att ha ett snyggt näsduksfodral när man måste plocka fram sina näsdukar.
Det roliga är ju att dessa går så fort att sy, och att man får användning för alla små tygbitar som annars hamnar i soppåsen. Jag gjorde en hel hög med fodral, så att hon skulle få välja ut sina favoriter.