söndag 17 oktober 2010

"Axel-Maxi"

Det är alltid lika roligt när någon som tidigare beställt U.K.M-saker återkommer med en ny beställning. Som i det här fallet. Denna gång ville hon ha en "Axel" men med plats att bära med sig en pärm, och rött foder. Så med små justeringar av ordinarie storlek blev detta resultatet.

Insidan, som är väldigt svår att fota.


Ficka med dragkedja, nyckelband och näsduksfodral.


Tre miljökassar i valfritt tyg ingick också i beställningen, och dessa fanns färdiga i mitt lager. Material: Alla tyger kommer från IKEA


torsdag 7 oktober 2010

Makalös kille!

Ja, det är precis vad min son är.

Han bestämde sig för att han också ville sy en väska.

Den skulle så klart ha ficka med dragkedja, nyckelband och fina knappar. Och han skulle självklart sy den helt själv. Det enda han inte gjort själv är handtaget. Det hade jag gjort klart förut, men aldrig använt.

Framsidan. Den har en ficka med dragkedja, nyckelband och stängs med ögla och knapp.


Här har vi baksidan.
Material: Tygerna kommer från IKEA,

Knappar, dragkedja och karbinhake från mammans lådor.

onsdag 6 oktober 2010

Kärlek!

I början av sommaren fick jag ett samtal, som till en början förvirrade mig. Det var en gammal... nä vaddå gammal? Jag menar det var en ung klasskompis som jag knappt sett eller pratat med sedan gymnasietiden. Hon inledde samtalet med "Jag har blivit kär!" Jaha???? svarade jag, och såg nog mer än lovligt förvirrad ut. Hann tänka massor, men framför allt att jag tyckte att det var märkligt att hon ringde till mig för att berätta det. När hon sen fortsatte "I dina väskor!" Blev jag superglad! Här är väskan jag gjorde.
Insidan med fickor, nyckelband och näsduksfodral.

Beställningen innehöll också 3 st miljökassar. De skulle ha lite längre handtag än mina vanliga. Den stora killen i familjen ville ha en i blått, den lilla killen ville ha en i gult och mamman ville ha en med massa färger. Så här blev det. Material: Väskans yttertyg kommer från Maxi Corner
Fodret och alla 3 tygerna i miljökassarna kommer från IKEA



tisdag 5 oktober 2010

Pyssel i sjukstugan...

Igår fick lilla gossen feber. När vi låg i soffan och kollade Bolibompa var det Viggens favvo:
Philofix. Självklart ville han göra pysslet som hon gjorde. En förvaringsgroda. Eftersom vi ändå skulle vara hemma idag, pga febern, bestämde vi att försöka oss på att göra en förvaringsgroda av 2 PET flaskor. Förutom flaskorna behövdes en dragkedja, kontaktlim och knappar.
Vi lyckades riktigt bra.
Så här ser den ut när man öppnar munnen.

Det är ju så roligt att pyssla =)

lördag 2 oktober 2010

Stolt & glad!!!

Ja... det gäller både mig och sonen =)
Ikväll bad Viggen om att han skulle få prova att sy på symaskinen.
Ja, okej. Vad vill du sy då? Frågade jag. "Jag tar nått enkelt som ett näsduksfodral." Fick jag till svar. Men han ville minsann göra det på sitt eget sätt. Han var bara tvungen att ha ett band med karbinhake på och två stycken namnband... "så att man kan se det från alla håll".
Så det blev en lång stund med att välja vilka tyger han skulle använda, och klippa skulle han minsann göra själv. Ja, kort sagt. Det allra mesta har han gjort alldeles själv.
Men stoppa näsdukar i fodralet var inte att tänka på. Det var alldeles för tråkigt. "Och dessutom är jag ju inte ens snorig, mamma"

Viggen var mycket bestämd med att sy alla sömmar på rätsidan. "Annars kan man ju inte se vad duktig jag är på att sy." Var förklaringen, när jag frågade varför?

Dessutom valde han vilka sömmar och vilken tråd som skulle användas. Måste säga att han blivit en fena på att trä maskinen nu. Även undertråden fixar han att byta galant =)

Så här ser baksidan ut!

Kan tänka mig att jag kommer att få ännu mindre tid att sy själv nu, när jag ska samsas med min lilla sötnöt om symaskinen =)