måndag 22 juni 2009

En speciell väska, till en speciell person!

Den här väskan är sedan länge beställd utav en av mina allra bästa vänner. Hon var tydlig med att den skulle ha en extra lång axelrem för att kunna ha den diagonalt över axeln och att den skulle ha flera fickor varav den ena skulle gå att stänga på något sätt.

En vanlig ficka, avdelad för att en penna ska passa till vänster på bilden. Även den numer obligatoriska karbinhaken för nycklar finns med. Karbinhaken har jag inte satt i min egen väska och det är något jag surt får erfara varje dag, när jag muttrande letar efter mina nycklar.




Den andra fickan valde jag att sätta dragkedja på. Det blev lite extra piller, men jag är riktigt nöjd med resultatet.



Material: Det mönstrade tyget kommer (som vanligt) från IKEA. Det rosa fodret från Maxi Corner. Karbinhaken från Lekolar. Dragkedjan från mina gömmor.
Bäst: Jag är riktigtt nöjd med fickorna.


söndag 21 juni 2009

Efter visst bestyr...

Nu har jag äntligen färdigställt en beställd väska. I det här fallet var tyget det största bekymret. Det här tyget har sedan länge varit slutsålt på IKEA i Sundsvall, det tidigaste leveransdatumet de kunde ge mig, som var väldigt osäkert, var tidigast någon gång i juli. Hur som helst fick beställaren själv söka efter det önskade tyget. IKEA i Kungens kurva hade inget, men trägen vinner. På IKEA Uppsala hade hon bättre lycka, och jag kunde börja skapa.

Som vanligt sitter det en karbinhake i väskan, som man kan sätta fast nycklarna i så man slipper leta efter dem på botten av väskan.



Skapad för underhållning!


Ett till synes enkelt projekt kanske. Uppdraget var att jag skulle tillverka en ridå till förskolan där jag arbetar. Ja det fixar jag ju lätt...eller? Själva konstruktionen är väldigt enkel, men när varje del av ridån är 5x3 meter blir det aningen bökigt att få det snyggt.

Hur som helst blev den klar i tid och föreställningen, en Trollteater som barnen spelade upp för sina familjer, blev en succe!
Här sitter våra skådespelare på rad för att få de sista instruktionerna av regissören!
Material: Krossad velour och öljetter från Jysk.


tisdag 9 juni 2009

En ny skapelse!

En beställd väska har blivit klar, levererad och nu äntligen bloggad om.

Karbinhake och tryckknapp på plats.




En bild från insidan av väskan, visar att jag denna gång fick dit en ficka också.





Material: Grått yttertyg från IKEA, rosa foder från lokala butiken Maxi Corner. Karbinhake från Panduro Hobby.
Bäst: Att jag satte dit fickan på insidan.
Sämst: Att jag inser att jag glömt att sätta dit tryckknappen innan jag sytt ihop väskan. Bara att ta fram sprättaren...