tisdag 26 maj 2009

Ny väska visas av stilig modell!


Vilken tur jag har som har en liten kille som (ibland) vill ställa upp för fotografering. Sötnosen ville helst inte släppa väskan...




Hoppar över någon beskrivning på den här väskan. Jag har gjort som tidigare. Det är så himla kul när man hittar ett vinnande koncept redan från början, och inte behöver justera för varje väska. Det enda jag tänkt att jag ska prova på nästa väska, är att göra en liten ficka på insidan. Måste bara klura på storlek och placering. Så att inte väskan tappar formen allt för mycket när man lägger något i fickan... men det blir på nästa.



Material: Båda tygerna kommer från IKEA.

måndag 25 maj 2009

Tidsbrist!

När man inte har så mycket tid som man skulle vilja, men ändå vill hinna sy något, är det bra att ta till "miljökassen". Det är något som går jättefort att göra och är så himla praktisk. Själv använder jag flera stycken bl.a när jag handlar, eller bara ska ha med mig saker till jobbet. Jag förstår inte hur jag kunnat vara utan en sån tidigare.

söndag 24 maj 2009

Riktigt retro!


Eftersom jag blev så nöjd med den svart/rosa väskan var jag självklart tvungen att sy en till i samma modell. Denna gången valde jag ett äkta retrotyg. Jag själv älskar färgerna och mönstret på tyget. Denna väska har ingen ägare så är du intresserad hör av dig!



Precis som på väskan i det förra inlägget har denna väskan också fått en knapp och en karbinhake.









Material: Mönstrat äkta retrotyg i kraftig bomull (som jag fått av en fantastiskt snäll människa. Tack Babben!) , Naturvit kraftig bomull från IKEA.




Bäst: Att denna blev precis lika bra som den förra.




Sämst: Faktiskt inget. Vis från den förra väskan kunde jag med enkla justeringar vända väskan lättare denna gång!




fredag 22 maj 2009

En förbättrad variant!


Har idag gjort en ny förbättrad variant av "dagisväskan". Det är faktiskt inte så mycket "dagis" kvar över den om man ska vara ärlig. Jo, ursprunget är detsamma, men på denna modell har jag förlängt handtaget med ca 24 cm. Resultatet blev jag mycket nöjd med. Hänger jättebra på axeln!




Några detaljer jag lagt till för att få till en bättre väska är en liten tryckknapp på mitten för att kunna stänga till väskan lite, och en karbinhake som kan användas för att t. ex. sätta fast nycklar i.





Material: Mönstrad kraftig bomull från IKEA, enfärgad rosa bomull från lokala butiken Maxi Corner. Karbinhake från panduro.


Bäst: Blev riktigt nöjd med den nya modellen.



Sämst: Lite svårt att vända ut rätan, när axelremmen är längre.



söndag 17 maj 2009

YES!!! Han ändrade sig!

Som jag bloggat om tidigare, ville min son absolut inte ta på sig linnet och shortsen som jag sytt åt honom... Det tog alltså två veckor innan han bestämde sig för att prova. Idag gick det i alla fall som en dans. Att kläderna satt som "smäck" gjorde mig riktigt lycklig! Själv ser han rätt glad ut också!

En beställning levererad!

På näsduksfodralen syns mina nya namnband!



Min kära vän S. hade ett önskemål om att hennes båda söner skulle få varsin dagisväska, och idag kunde jag levererade dessa. Självklart följde det med ett näsduksfodral till varje väska!



tisdag 12 maj 2009

Mössor!

Blev sugen att prova en ny variant på mössa. Med utgång av en "Villervallamössa", gjorde jag en egen variant. Denna har bara en söm, istället för två som på originalet. Har dock inte testat den ännu då det är en liten storlek, som inte passar min son.
Ännu en regnbågsmössa har det blivit. W blev så söt i sin nya mössa! Det är så synd att tyget snart är slut. Finns tyvärr inte att få tag i heller....

Min kollega T önskade sig en kamoflagemössa, självklart fixar jag det åt honom. Dessutom fick jag prova mina nya namnband. Tyget var lite tunnare än det jag sytt i tidigare, därmed oxå lite svårare att komma överens med. Provade "stärkspray", och det var jättebra, då låg tyget stilla.


fredag 8 maj 2009

Hittat en bild!


Hittade en bild på Viggen när han poserar i klänningen, som jag i förra inlägget berättade om, som flyttat till Östersund. Vad jag förstått älskar My, som ägaren heter, denna kreation och använder den flitigt.

För utklädning!



Efter alla år jag jobbat i förskola vet jag att de allra flesta barnen älskar att klä ut sig. Särskilt i klänning, vare sig man är pojke eller flicka. För ca 6 år sedan jobbade jag på en småbarnsavdelning där vi hade en förälder som städat undan "lite" tyger och undrade om vi ville ha. Självklart! : svarade vi i personalen. Det visade sig vara minst fem stora kartonger med tyg. Efter genomgång kom vi fram till att det övervägande var glansiga och glittriga tyger, perfekt för att sy vackra klänningar av. Om jag inte minns fel hann jag sy fyra stycken olika klänningar som jag tyvärr inte har bilder på. Men det viktigaste var att de användes flitigt. Har även på senare år gjort ett par stycken. Två stycken finns på Kulla förskola där jag jobbar nu, en har flyttat till Östersund och två stycken (dessa på bilderna) har jag gjort som inte har flyttat utan bor kvar i mitt syrum.




tisdag 5 maj 2009

Ett set i blått!

Av lite spill kan man faktiskt göra riktigt fina saker!
Linnet är av ljusblå stretchjersey son var solblekt på baksidan och på väg ner i soptunnan, ljusgrön stretchjersey som var bara en liten bit och hade inte något egentligt värde och till sist ett randigt linne som blev perfekt att kanta med. Shortsen är av samma gröna och randiga jersey som i linnet och en stuv av ett mörkare blått jerseytyg... Storleken är 116.

Bäst: Att det visade sig att jag kan bandkanta snyggt.

Sämst: Att Viggen inte ville använda kläderna. -"Det är inte exakt dom färgerna som jag älskar". Så löd motiveringen. Jag hoppas att han ändrar sig....

Kjol med snurr!

Efter som jag inte har någon egen liten tjej att sy till har jag lånat lilla O för att testa de kläder jag sytt som Viggen inte vill ha. Denna gång sydde jag en "snurrkjol" i stl 110. Jag visste på förhand att lilla O gillar gult & rött, så på färgvalet var jag ganska säker. Däremot har jag inte tidigare sytt kjolar så modell och storlek var lite osäkert. Efter ett samtal med mamman fick jag en första reaktion. Om jag inte minns alldeles galet var den första kommentaren -"Vad vacker den är!" Det omdömet är svårslaget... Tack!

Material: Gul velour & röd stretchjersey från Stoff & Stil

Bäst: Kommentaren från O

måndag 4 maj 2009

En trogen vän!


Ville lägga in en bild på min trogne vän. En Lily 555, inköpt -00. Det känns som det var nyss jag stolt bar hem den stora tunga lådan. Det har visst gått 9 år!!!!! Den har varit och är suverän. Inga problem alls.

Ny modell!


Har provat en ny väskmodell. En längre modell med rund botten. Faktiskt jättefin.


Bäst: Rolig att sy. Varma, vackra färger.
Sämst: Egentligen inget. Jag blev jättenöjd.
Material: Som tidigare. IKEAs kraftiga tyg och ett enfärgat bomullstyg, gult denna gång.